Support

Virusrisico

De historie verteld ons van grote virusuitbraken in de wereld. Denk hierbij aan griep en SARS. Een groot aantal andere voorbeelden hebben we redelijk onder controle. Recentere varianten als Covid zijn in grotere mate onvoorspelbaar. Feit is dat we moeten omgaan met virussen. De belangrijkste methode hierin is het beperken van de verspreiding. Dit is mogelijk door meer inzicht te geven in de feiten van virusrisico’s.

Virus risico feiten CTS IoT
virusverspreiding CTS IOT
Virusverspreiding

Virusverspreiding

Virussen verspreiden zich op verschillende manieren van mens tot mens. Kenmerkend is dat het vaak erg snel gaat. ‘Viral gaan’ betekent niet voor niets een razendsnelle verspreiding van een (nieuws)bericht op de sociale media. In het geval van het huidige coronavirus begint de verspreiding via uitademing, met praten maar vooral met heftige uitademing zoals hoesten en niezen. Slijmdruppeltjes met het virus komen in de lucht en kunnen andere mensen bereiken die het dan weer inademen. Ook kan het virus oppervlakken bereiken zoals je handen of deurklinken en kranen. Als je dan contact hebt met dat oppervlak (zoals bij handen schudden of een winkelkarretje) en vervolgens met die hand weer aan je mond, neus of ogen komt, kan het virus zich verspreiden.

De mate waarin deze druppeltjes tot besmetting leiden, hangt van veel factoren af. Van andere virussen dan corona maar die zich ook via de lucht verspreiden, is bekend dat luchtvochtigheid, uv-straling, het soort oppervlak waarop het virus terecht komt, de aanvankelijke hoeveelheid virusdeeltjes en de druppelgrootte allemaal een rol spelen.

Bron: natuurkunde.nl

Risico in kaart brengen CTS IOT
Risico's

Risico in kaart brengen

Zoals in bovenstaande tekst beschreven zijn er een aantal factoren die bepalen in welke mate een virus zich kan verspreiden. Wanneer er inzicht is in deze factoren valt dus te stellen wat het virusrisico in een ruimte is. Onze partner Airthings heeft hier jarenlang onderzoek naar gedaan. Dit onderzoek is gestoeld op wetenschappelijke onderzoeken van de WHO en REHVA.

Artificial Intelligence

Samengevat zijn we in staat om op basis van actuele CO2, luchtvochtigheid en temperatuur een gedegen inschatting te maken van het virusrisico. Een belangrijke vierde pijler hierbij is de bezetting in de betreffende ruimte. Op basis van Artificial Intelligence wordt realtime het virusrisico in kaart gebracht. Door middel van alerts wordt de verantwoordelijk persoon op de hoogte gebracht.

Airthings View CTS Internet of Things
Beperking

Virusbeperking

We willen allemaal zonder beperkingen leven en werken. Indirect moeten we daarom allen bijdragen aan de beperking van een virusverspreiding. Door middel van de IoT virus sensoren, QR-codes en dashboards van CTS IoT ben jij in staat om je bijdrage te leveren. Geef inzicht in het risico aan je medewerkers, bezoekers en jezelf. Geen virussen zijn een utopie, beperking is zeker mogelijk!

Airthings dashboard CTS IoT
actie ondernemen

Wat kun je doen?

Met CTS IoT haal je een partner in huis die inzicht geeft in de actuele status van je klimaat. Door middel van slimme sensoren, de juiste connectiviteit, artificial intelligence én een gezonde dosis verstand zijn we in staat om bij te dragen aan het beperken van de virusverspreiding. Neem contact op met een van onze experts en ga in gesprek.

Inzicht in het

Virusrisico

Wil jij ook inzicht in het actuele virusrisico? CTS IoT biedt slimme oplossingen die in elke omgeving toegepast kunnen worden. Zonder aanpassingen, zonder fysieke aansluitingen, zonder technische werkzaamheden aan je pand. Kortom: snel starten is mogelijk.

Hannes de Paauw Algemeen Directeur CTS IOT
Start een traject

Samen met Hannes

h.de.paauw@cts-iot.nl
06-53337823