Support

Gezond klimaat

Klimaat is één van de belangrijkste pijlers in onze maatschappij. Hoe gezonder het klimaat, hoe hoger de prestaties van mensen. Diverse onderzoeken onderstrepen het belang van een goed klimaat. Daarom is het belangrijk om inzicht te hebben in het actuele klimaat binnen je winkel, kantoor of fabriek. Je wilt immers het beste voor je medewerkers en bezoekers. Wij geven feitelijk inzicht!

Gezond Klimaat CTS IOT Noodzaak
Noodzaak

De noodzaak

Klimaat wordt bepaald door een aantal factoren. De basis is temperatuur een CO2. Niet minder belangrijk zijn vluchtige gassen, fijnstof en luchtvochtigheid. Op basis van onder andere deze waarden is algemeen bekend dat de luchtkwaliteit bepaald wordt. Wanneer één of meer waarden onder of boven de norm komen ontstaat er een verslechtering. Concreet betekent dit dat personen in de betreffende ruimte per direct minder presteren, de productiviteit gaat immers omlaag. Sterker nog, bij langdurig verblijf in een verminderd klimaat kan ziekte een logisch gevolg zijn!

Gezond Klimaat CTS IOT Productiviteit
Productiviteit

Productiviteit

Mensen willen productief zijn. Winkelend publiek wil het doel behalen waarvoor ze naar een winkel gaan en daarna fit doorpakken naar een andere taak. Als werkgever wil je dat medewerkers zo goed mogelijk presteren om de economische resultaten te bevorderen. Scholieren wensen we het beste toe voor de toekomst. Deze voorbeelden zijn allen te scharen onder productiviteit.

Productiviteit en klimaat

Klimaat is één van de bepalende factoren in ons functioneren. De juiste lichtintensiteit, temperatuur, luchtvochtigheid zijn relatief eenvoudig te meten. Het wordt ingewikkelder als we dit gaan combineren met CO2, fijnstof en vluchtige gassen. De juiste combinatie van deze waarden bepaald in hoge mate de productiviteit van de mens.

Airthings View CTS Internet of Things
Risico

Virusbeperking

De historie verteld ons van grote virusuitbraken in de wereld. Denk hierbij aan griep en SARS. Een groot aantal andere voorbeelden hebben we redelijk onder controle. Recentere varianten als Covid zijn in grotere mate onvoorspelbaar. Feit is dat we moeten omgaan met virussen. De belangrijkste methode hierin is het beperken van de verspreiding. Dit is mogelijk door meer inzicht te geven in virusrisico’s. Klimaat is hierin bepalend, virussen worden immers veelal verspreid door vluchtige gassen.

Airthings dashboard CTS IoT
Laat de feiten spreken

Wat kun je doen?

Met CTS IoT haal je een partner in huis die inzicht geeft in de actuele status van je klimaat. Door middel van slimme sensoren, de juiste connectiviteit, artificial intelligence én een gezonde dosis verstand zijn we in staat om de basis te leggen voor een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim.

Concrete stappen

Concreet bieden we per ruimte een slimme sensor die communiceert met een centrale ontvanger. De meetwaardes worden realtime gestreamd naar jouw database zodat de analyses kunnen starten. Wanneer waardes buiten de grenzen vallen krijg je direct een melding zodat jij actie kunt ondernemen. Gelijktijdig heb je inzicht in je persoonlijke dashboard zodat je altijd kunt zien hoe jouw ruimtes ervoor staan.

“Wij willen onze medewerkers het beste bieden; een gezond werkklimaat is daarbij het uitgangspunt. ”
Reinier van Westerhuis

Financieel Directeur - CTS IT

CTS IT
Starten met

Digitale transformatie

Wil jij ook inzicht in het actuele, feitelijke virusrisico? CTS IoT biedt slimme oplossingen die in elke omgeving toegepast kunnen worden. Zonder aanpassingen, zonder fysieke aansluitingen, zonder technische werkzaamheden aan je pand. Kortom: snel starten is mogelijk.

Start een traject

Samen met Rik

r.maassen@cts-iot.nl
06-20958633