Support
Terug naar kennisbank

Het virusrisico in beeld

De historie vertelt ons over grote virusuitbraken in de wereld. Denk hierbij aan griep en SARS. Een groot aantal andere voorbeelden hebben we redelijk onder controle. Meer recente uitbraken zoals Covid zijn in grotere mate onvoorspelbaar. Feit is dat we moeten omgaan met virussen. De belangrijkste methode hierin is het beperken van de verspreiding. Dit is mogelijk door meer inzicht te geven in virusrisico’s. Het binnenklimaat is hierin bepalend, virussen worden immers veelal verspreid door vluchtige gassen.

Airthings View CTS Internet of Things
Airthings

Airthings

Om het virusrisico inzichtelijk te maken zetten we sensoren van Airthings in. Deze Noorse fabrikant heeft  zich volledig gericht op klimaatsensoren. Gecombineerd met het intuïtieve dashboard ontstaat er een complete oplossing waarop je kunt bouwen. Airthings is ontstaan in 2008, de eerste jaren is veelal gewijd aan wetenschappelijk onderzoek. Daarbij is praktisch ervaring opgedaan in de consumenten markt. Met de komst van het dashboard en slimme virtuele sensors is ook de B2B markt bereikt.

Risico in kaart brengen CTS IOT
Sensor

Virtuele sensor

Wanneer een sensor over de virtuele sensor ‘Virus Risk’ beschikt zijn we in staat om het virus risico in de betreffende ruimte in te schatten. Virussen worden verspreid door (micro)druppels (Aerosol) en fysiek contact. Op basis van de fysieke sensoren CO2, temperatuur en luchtvochtigheid zijn we in staat de mate van virusverspreiding in te schatten. In combinatie met de actuele bezetting in een ruimte wordt op basis van AI aangegeven hoe hoog het risico is.

Laat de feiten spreken

De feiten zijn volgens ons leidend. Door inzicht te geven in het virus risico in je ruimte ben je in staat om aan te tonen dat het verantwoord is om hierin te verblijven. Concreet ben je dus in staat om aan te tonen dat je bijdraagt aan de beperking van een virusuitbraak.

Geen beperkingen

Door bezoekers of medewerkers inzicht te geven in het virusrisico neemt dit een drempel weg. Mensen worden, door een virusuitbraak, bang om besmet te raken. Met deze indicator breng je de feiten in beeld. Men voelt zich veiliger in jouw kantoor of winkel.